X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Anchetă tren deraiat în New Jersey

7 oct. 2016,, 10:40   Externe
1695 0

Поезд, потерпевший крушение в Нью-Джерси, вдвое превысил скорость
Foto: libertatea.ro

Autoritățile au dezvăluit noi detalii din ancheta accidentului feroviar din New Jersey, ce a avut loc pe 29 septembrie.


Potrivit autorității americane pentru securitatea transporturilor, trenul de navetiști a accelerat brusc chiar înainte de a intra în gară.

Aanchetatorii federali au declarat joi că trenul, care a deraiat în gara din New Jersey, SUA; săptămîna trecută, circula cu o viteză de două ori mai mare, în timpul impactului.

Accelerarea a intervenit cu mai puțin de un minut de accidentul în gara Hoboken, situată în fața Manhattanului, iar în urma accidentului gara a fost distrusă, o persoană și-a pierdut viața peste 100 au fost rănite.

„Cutia neagră arată că acceleratorul a trecut din poziția neutră în poziția patru în timp ce trenul mergea cu 8 mile pe oră (13 km/h), cu aproximativ 38 de secunde înaintea coliziunii. Viteza trenului a început să crească și a atins un maximum de 21 mile pe oră (33 km/h)”, a indicat NTSB într-un comunicat, fără a da detalii și despre mecanicul trenului, care a fost rănit în accident. Anchetatorii au indicat în urmă cu câteva zile că el colaborează la anchetă.

Anchetatorii săi, sosiți la Hoboken, în ziua accidentului, 29 septembrie, s-au chinuit zile întregi să degaje cutiile negre și camera video fixată înaintea trenului. Accesul la ele era periculos din cauza prăbușirii acoperișului de sticlă al gării asupra părții de dinainte a trenului.

Autoritatea americană pentru securitate (NTSB) a subliniat joi că datele camerei și ale cutiilor negre au putut fi recuperate, dar nu a avansat nicio ipoteză pentru a explica accelerarea bruscă a trenului care transporta circa 250 de persoane la o oră de vîrf.

El a avertizat încă o dată „împotriva oricărei concluzii grăbite” și a indicat că anchetatorii se vor reîntâlni în 11 octombrie la sediul NTSB, la Washington.

Imediat după accidentul din 29 septembrie, numeroși martori subliniaseră viteza cu care trenul intrase în gară.

Accidentul a redeschis dezbaterea asupra problemelor de securitate a trenurilor și a întîrzierii investițiilor pentru rețeaua feroviară americană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?