Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Moldova își majorează exportul de produse agricole în Rusia

7 oct. 2016,, 10:15   Economie
2903 3
Молдова наращивает экспорт сельхозпродукции в Россию
Foto: inmarrkon.ru

În 2016 schimbul comercial între Republica Moldova și Federația Rusă crește, inclusiv din contul creșterii simțitoare a livrărilor de produse agricole moldovenești pe piața rusească.


Acest lucru a fost menționat de ministrul Agriculturii al Rusiei, Alexandr Tkaciov, în timpul unei întrevederi cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Moldovei, Eduard Grama, susținute la Moscova în cadrul Expoziției „Toamna de aur”, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Agriculturii al FR, Alexandr Tkaciov a remarcat dinamica pozitivă a comerțului între țări, specificînd că schimbul de mărfuri reciproc a crescut în raport cu perioada similară a anului trecut aproape cu 21 la sută. Totodată, cu 27 la sută s-a majorat volumul livrărilor de produse agricole tradiționale pentru Moldova – mere, pere, gutuie, caise, prune, precum și vișine și cireșe.



În cadrul întrevederii s-a menționat că creșterea considerabilă a livrărilor de produse agricole moldovenești în Rusia de la începutul anului 2016 s-a produs grație activității intense a organelor de supraveghere din ambele țări.
Alexandr Tkaciov a menționat că partea rusească este dispusă să coopereze cu colegii din Moldova în diverse subramuri ale agriculturii. Potrivit lui, în prezent țările lucrează asupra coordonării Foii de parcurs pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice ruso-moldovenești pe anii 2016-2017.

„Sînt convins că acest document ne va ajuta să punem un fundament solid pentru dezvoltarea cooperării reciproc avantajoase pe viitor, iar întrevederea de astăzi va consolida relațiile ruso-moldovenești în domeniul agriculturii”, a conchis șeful Ministerului Agriculturii al FR.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?