X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

La Chişinău s-a desfăşurat al doilea Forum european al angajatorilor

7 oct. 2016,, 09:00   Business
3503 4
В Кишиневе прошел второй Европейский форум работодателей
Foto: blogspot.com

La Chişinău s-a desfăşurat al doilea Forum european al angajatorilor din Republica Moldova cu genericul "Start unei cariere în companie europeană".


Scopul evenimentului este de a face legătura dintre companiile cu capital străin din Moldova sau cele care activează pe piaţa europeană cu tinerii specialişti, inclusiv elevi, studenţi şi absolvenţi.

În anul curent la forum au participat 24 de companii.

Potrivit viceministrului Educaţiei, Cristina Boaghi, Forumul european este şi un mecanism de identificare a avantajelor şi necesităţilor sistemului educaţional al Moldovei.

"Doar prin interacţiune directă dintre angajatori şi studenţi aflăm dacă oferta educaţională corespunde aşteptărilor pieţei forţei de muncă. Unul din obiectivele de bază ale politicilor noastre în domeniul formării academice şi profesionale este asigurarea unei pregătiri de calitate pentru elevi şi studenţi pentru o integrare profesională reuşită în cîmpul muncii", a spus viceministrul.

Forumul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Franţa-Moldova, în parteneriat cu Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, Ministerul Educaţiei, Agenţia Universitara a Francofoniei, Asociaţia de Colaborare Economică Moldo-Germană, precum şi Invent Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?