Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

UE inaugurează o nouă agenție pentru poliția de frontieră pentru a controla criza migratorie

6 oct. 2016,, 13:40   Externe
2221 0

Запущена новая пограничная структура для борьбы с наплывом мигрантов
Foto: libertatea.ro

La un an după ce fluxul uriaș de migranți au luat cu asalt Europa, liderii UE au decis să înăspărească politica migratorie prin crearea Agenției pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, informează AFP.


Noua agenție va intra în serviciu joi, 6 octombrie, pentru a proteja mai bine granițele Uniunii și a oferi o imagine de unitate în privința complexei chestiunii migratorii, cea mai mare de la al Doilea Război Mondial pînă acum.

Liderii europeni au ales simbolic pentru a inaugura această nouă forță, care remodelează agenția Frontex, granița dintre Bulgaria și Turcia, principalul punct terestru de intrare a migranților atunci cînd ocolesc periculoasa cale maritimă peste Mediterana.

Va fi inaugurat la granița dintre Turcia și Bulgaria

Noul corp european va avea ca misiune în special să asiste țările situate în prima linie a sosirii migranților, în cazul unui aflux masiv desolicitanți de azil. Această structură nu va avea proprii polițiști de frontieră, dar va putea face repede apel la o rezervă de 1.500 de persoane din 19 state membre ale UE.

Comisarul european pe probleme de migrație și afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, care va participa la inaugurarea postului de frontieră turco-bulgaro de la Kapitan-Andreevo (sud), s-a referit la un „moment istoric”.

Acesta „va fi capabil să identifice punctele slabe, să le corecteze dinainte, și nu atunci când este prea tîrziu”, a promis în iunie președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Cei 28 de membrii văd, de asemenea, o ocazie de a lansa un mesaj de unitate în privința politicii migratorii care a săpat diviziuni între statele membre, ridicînd mai multe țări din Europa Centrală și de Est împotriva Germaniei, criticată pentru așa-zisa politică a „porților deschise”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?