X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Consiliul Suprem a anunțat micșorarea numărului de judecători

6 oct. 2016,, 09:15   Societate
3264 0
Высший совет магистратуры объявил сокращение числа судей
Foto: kob.su

Printr-un comunicat recent al Consiliului Suprem al Magistraturii se anunță concursul pentru suplinirea funcțiilor de președinte, vicepreședinte și judecători la judecătoriile nou-create, începînd cu 01.01.2017.


În urma fuzionării instanțelor judecătorești, în temeiul Legii nr.76/2016 cu privire la reorganizarea instanțelor judecătorești, urmează să rămînă 14 instanțe judecătorești și va fi necesară micșorarea numărului de posturi de judecător în judecătorii, fiind reduse astfel și unele posturi pentru care au fost anunțate anterior concursuri.

Prin hotărîrea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din septembrie a.c. a fost aprobat un nou efectiv-limită de unităţi de personal al judecătoriilor pentru anul 2017.

În această ordine de idei, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în cadrul ședinței din 4 octombrie, a anulat concursurile declarate în baza hotărîrilor Consiliului Superior al Magistraturii și a anunțat un nou concurs cu privire la suplinirea funcțiilor vacante de judecător în instanțele nou-create. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în aceeași ședință a anunțat concurs și pentru suplinirea funcțiilor de președinte și vicepreședinte la judecătoriile nou-create.

Se prevede că judecătorii noi-numiți în funcție, își vor începe activitatea de la 01.01.2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?