Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rogozin va sosi la Chişinău pe 10 octombrie

6 oct. 2016,, 08:15   Politică
3598 5
Рогозин прибудет в Кишинёв 10 октября
Foto: lenta.ru

Vicepremierul Federației Ruse Dmitri Rogozin, reprezentant special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria, va sosi la Chişinău pe 10 octombrie, informează NOI.md.


Deocamdată este anunţată doar agenda vizitei lui Rogozin în Transnistria, unde el va avea un şir de întrevederi cu înalţi demnitari din stînga Nistrului la 10 şi 11 octombrie. După cum a comunicat agenţia tass.ru, vicepremierul Rusiei va examina la Tiraspol situaţia social-economică din regiune şi problematica negocierilor pentru reglementarea transnistreană.

Asupra acestui fapt s-a convenit în cadrul întrevederii consilierului lui Rogozin cu preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, care a avut loc la Moscova ieri, 5 octombrie.

Vicepremierul Rusiei va asista, de asemenea, la ceremonia de inaugurare a şcolii în satul Taşlîc, raionul Grigoriopol. Şcoala se află în stînga Nistrului, dar instruirea acolo se efectuează în limba moldovenească. Mijloacele pentru construcţia ei au fost alocate prin decizia preşedintelui rus, Vladimir Putin, în cadrul programului de asistenţă umanitară pentru Transnistria, realizat de organizaţia „Integrarea eurasiatică”. Dmitri Rogozin patronează personal activitatea acestei organizaţii.

Nu se comunică dacă sînt prevăzute în cadrul vizitei întîlniri cu conducerea Moldovei. În orice caz, Rogozin va pleca în Transnistria după ce va sosi pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

Iniţial, se planifica vizita lui Rogozin în Moldova pe 4 şi 5 octombrie. Vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a comunicat însă la 3 octombrie că vizita vicepremierului Rusiei a fost amînată pe săptămîna viitoare.

Vicepremierii Rusiei şi Moldovei Dmitri Rogozin şi Octavian Calmîc sînt copreşedinţi ai Comisiei comercial-economice interguvernamentale a Rusiei şi Moldovei. Ei anterior şi-au anunţat intenţia de a definitiva proiectul “foii de parcurs” pentru normalizarea relaţiilor între ambele ţări în sfera economică.

Dmitri Rogozin a mai fost în Moldova anul curent. În cadrul vizitei care a avut loc pe 5 şi 6 iulie, el s-a întîlnit cu conducerea Moldovei şi Transnistriei. În finalul acestei vizite vicepremierul FR a dat asigurări înalţilor demnitari ai statului că Rusia este interesată în restabilirea cooperării comercial-economice cu Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?