X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Timoşenko îl acuză pe Poroșenko de lipsa dorinței de a opri războiul

5 oct. 2016,, 21:00   Externe
7780 2

Тимошенко обвинила президента Украины в нежелании прекратить войну
Foto: gigamir.net

Liderul Partidului „Батькивщина”, Iulia Timoşenko, l-a acuzat pe preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, că el nu este interesat în reglementarea conflictului armat din Donbass.


Ea a declarat acest lucru marţi, 4 octombrie, în cadrul unui interviu acordat canalului de televiziune „112 Ucraina”.

„Noi credem că la nivel diplomatic preşedintele nu face suficienţi paşi necesari pentru a stopa războiul”, a declarat Timoşenko. În opinia ei, şeful statului, de asemenea, nu vrea să strice complet relațiile cu Rusia din motivul că din holdingul Roshen, care îi aparţine, face parte fabrica de produse de cofetărie din Lipeţk.

Liderul Partidului „Батькивщина” a specificat că autorităţile kievene în exerciţiu cîştigă pe seama războiului, acoperind prin acesta colapsul şi corupţia.

Cu o zi înainte de aceasta, Timoşenko a declarat că actualul regim de la Kiev tot mai puţin se deosebeşte de autorităţile de pe timpurile preşedintelui Victor Ianukovici. Potrivit ei, partidele şi fracţiunile guvernante, sub masca de fals patriotism, continuă să distrugă Ucraina.

La finele lunii septembrie mass-media a comunicat despre pregătirea de către Timoşenko a unui nou Maidan la Kiev. Jurnaliştii scriau că pretextele principale ale acţiunilor de protest vor fi tarifele mari la serviciile comunale. Se menţionează că organizaţiile obşteşti, a căror activitate se presupune că este legată de „Батькивщина”, au achiziţionat de la 300 pînă la 500 de corturi pentru utilizarea lor ulterioară în acţiuni de protest.

La mijlocul aceleaşi luni, Timoşenko a declarat că locuitorii din Lvov sînt decepţionaţi de politicienii care au venit la putere în Ucraina ca rezultat al Maidanului. Ea a accentuat că populația din vestul Ucrainei are păreri mult mai bune despre Ianukovici, adăugînd că ucrainenii consideră actuala politică a autorităţilor kievene un genocid sistematic și deliberat. „Dacă astfel cred în Galicia, puteţi să vă imaginaţi ce gînduri au locuitorii altor regiuni”, a spus ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?