Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Cei mai buni pedagogi din ţară au fost premiați

5 oct. 2016,, 11:05   Societate
2418 0
Министерство просвещения определило лучших работников системы образования
Foto: edu.gov.md

"Învăţătorul anului 2016" a devenit Viorica Morcov de la Liceul Teoretic "George Călinescu" din capitală. Anunţul a fost făcut de Ministerul Educaţiei, care ieri i-a premiat pe cei mai buni pedagogi.


În cadrul ceremoniei, Ministerul a oferit premii şi celui mai bun educator, şi celui mai bun profesor al anului.

La categoria "Educatorul anului 2016", primul loc a fost obţinut de Cristina Aparatu, de la Instituţia Preşcolară nr. 143 din Chişinău, iar "Profesorul anului 2016" a fost desemnată Valentina Boboc, profesoară de istorie şi educaţie civică la Liceul Teoretic "Natalia Dadiani" din capitală.

Învingătorii etapei republicane au primit gradul didactic următor celui pe care îl deţin, un premiu bănesc în sumă de 50 de mii de lei şi Diploma Ministerului Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Corina Fusu, a accentuat în cadrul ceremoniei că sarcina educaţiei este "de a le cultiva copiilor, adolescenţilor şi tinerilor sentimentul propriei valori, a-i face să fie capabili de a se bucura de valorile societăţii în care trăiesc şi de a juca un rol în ea".

"Le mulţumesc tuturor profesorilor din Republica Moldova pentru efortul lor de fiecare zi, în care îi orientează pe elevi spre o totală exprimare a talentului şi a creativităţii. Le doresc multă sănătate, mari succese în întreţinerea unui dialog eficient cu copiii, cu discipolii, precum şi cu familiile lor", a spus Corina Fusu.

Concursul "Pedagogul anului" s-a desfăşurat pentru a zecea oară.

La momentul actual, în sistemul de învăţămînt preuniversitar activează 42110 cadre didactice, dintre care 12 575 în învăţământul preşcolar, iar 29 535 în învăţămîntul primar şi secundar general. Numărul cadrelor didactice din învăţământul profesional tehnic secundar şi postsecundar constituie 4227 de persoane. În învăţămîntul superior activează 5305 cadre didactice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?