Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Avocatul lui Platon va lupta pentru monitorizarea internaţională

5 oct. 2016,, 08:30   Societate
3361 1
Адвокат Платона будет добиваться международного мониторинга
Foto: tv7.md

Avocata omului de afaceri Veaceslav Platon Ana Ursachi a comunicat marţi că va lupta pentru monitorizarea internaţională privind investigarea cauzei penale împotriva clientului ei.


Într-o discuţie, ea a menţionat că miercuri va avea loc şedinţa Curţii de Apel Chişinău, unde avocaţii vor solicita recunoaşterea drept ilegală a prelungirii arestului lui Platon pentru încă 30 de zile a primei instanţe de judecată.

„Odată ce Curtea de Apel va recunoaşte că arestul a intrat în vigoare, sîntem în drept să apelăm la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Pentru că oricărui avocat, chiar şi fără experienţă, îi este clar că drepturile lui Platon sînt încălcate dur şi în mod repetat", a spus avocata, subliniind că personal va pleca într-un tur ce cuprinde un şir de capitale europene, pentru a aduce la cunoştinţă informaţii cu privire la situaţia în cazul lui Platon instituţiilor juridice europene şi internaţionale competente.

Caracterizând condiţiile de detenţie a omului de afaceri la Penitenciarul nr.13, ea a menţionat că acestea nu s-au schimbat. „El se află într-o celulă situată în subsol. În celulă nu pătrunde lumină, deci despre confort nici nu poate fi vorba. După certurile noastre repetate cu administraţia Penitenciarului şi deschiderea unui caz penal contra conducăturului acestuia, întîlnirile se realizează mai repede", a conchis Ursachi.

Veaceslav Platon a fost reţinut la Kiev pe 25 iulie, dat în căutare de Interpol. Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, consideră că în perioada anilor 2011-2015 "Grupul Platon" a încasat de la BEM echivalentul a 1 mld. lei. „El este acuzat de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, precum şi de escrocherie prin acordarea creditelor către persoane juridice cu gajuri dubioase. Astfel, Platon riscă de la opt la 15 ani de închisoare", a spus Morari pentru presă.

Platon este considerat unul dintre coordonatorii spălării de bani din Federaţia Rusă în off-shore prin intermediul băncilor din Moldova peste mld. Astfel, fostul șef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor Mihail Gofman a povestit despre spălarea a mld. de origine rusească prin băncile din Moldova. De asemenea, MAI din Rusia numai pentru anul 2015 a comunicat depre spălarea a ,9 mld. prin intermediul "schemei moldoveneşti".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?