Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimul secol

5 oct. 2016,, 00:30   Externe
7024 2

Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimul secol
Foto: noi.md

Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimul secol, avertizează specialiștii europeni, potrivit mesastuces.net.


Meteorologii atrag atenția asupra faptului că mase de aer arctic vor ajunge deasupra Europei, iar soarele va fi văzut rareori în timpul iernii ce urmează.

Meteorologul german Dominik Jung este unul dintre cei care susțin că vom avea o iarnă neobișnuit de rece. El precizează că simte fiori reci doat atunci cînd privește hărțile transmise de Serviciul Național de Meteorologie.

Jung precizează că cele mai scăzute temperaturi vor fi înregistrate în lunile ianuarie și februarie, iar luna martie nu va fi deloc una de primăvară. Astfel, susține meteorologul, europenii vor trebui să aștepte luna aprilie pentru a se bucura de soare.

Previziunile specialisului german sînt susținute și de meteorologul Joe Bastardi de la serviciul AccuWeather.

Acesta arată că venirea iernii va fi marcată de deplasarea înspre Europa a unor mase de aer arctic. În plus, scăderea activității solare va contribui la scăderea temperaturilor în perioada care urmează.

Meteorologii români estimează, pentru umătoarele trei luni calendaristice, o vreme în general normală pentru această perioadă, în timp ce cantitățile de precipitații se vor situa peste normele multianuale în majoritatea regiunilor, cu excepția zonelor sudice și sud-estice, unde se va înregistra un deficit, reiese din prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul octombrie-decembrie 2016, publicată joi de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?