Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Candu a examinat în SUA probleme ale securităţii Moldovei

4 oct. 2016,, 08:30   Politică
3434 3
Канду обсудил в США вопросы безопасности Молдовы
Foto: ipn.md

Subiecte legate de evoluţiile politice din Republica Moldova în preajma alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie au fost discutate de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, cu directorul pentru Europa de Est din cadrul Consiliului Naţional de Securitate de la Casa Albă.


Andrian Candu a solicitat sprijinul şi asistenţa SUA în eforturile autorităţilor de la Chişinău de integrare europeană, dezvoltare economică a ţării, consolidare a securităţii energetice şi atragere de investiţii americane.

„Statele Unite ale Americii sînt printre partenerii-exemplu la capitolul securitate. Republica Moldova poate să ţină cont de experienţa SUA în procesul de reformare al domeniului respectiv”, a declarat Andrian Candu în cadrul întrevederii.

Oficialul american a salutat realizările în implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE, precum şi progresele înregistrate de ţară prin implementarea măsurilor şi angajamentelor prevăzute în Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare, semnată de Parlament şi Guvern.

Andrian Candu efectuează o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 28 septembrie – 5 octombrie

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?