X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

A fost examinată moțiunea de cenzură sau nu? Ce zice Constituția

3 oct. 2016,, 17:15   Politică
3542 0

Было рассмотрено предложение о выражении вотума недоверия или нет? Что предусматривает Конституция?
Foto: unimedia.info

În conformitate cu Constituția (art.106(2)), iniţiativa de exprimare a neîncrederii Guvernului se examinează după 3 zile de la data prezentării în Parlament.


Deci este scris explicit: SE EXAMINEAZĂ.

Astăzi a fost numită ședința Parlamentului, care de jure s-a întrunit, dar din lipsă de cvorum (au participat doar 47 de deputați), ședința de facto și de jure nu a fost deschisă și NU A AVUT LOC.

Deci și moțiunea nu a fost examinată, precum cere Constituția și se prevedea în ordinea de zi a ședinței de azi a Parlamentului.

Mai mult, ziua de luni este o zi în care deputații se deplasează în teritoriu. Și acesta tot este un motiv care nu a fost luat în considerație azi, la ședința Biroului Parlamentului, la care s-a decis convocarea unei ședințe la 12.00.

Aceste două momente pot servi drept temei dur pentru a contesta concluzia președintelui ședinței de azi a Parlamentului precum că legile adoptate de Guvern prin răspunderea sa sînt adoptate și se vor trimite spre promulgare.

Rămîne ca președintele Nicolae Timofti să nu promulge legile și pentru aceasta are toate motivele – a fost flagrant încălcată CONSTITUȚIA.

Și întrucît Legea Supremă prevede că iniţiativa de exprimare a neîncrederii se examinează după 3 zile de la data prezentării în Parlament, Legislativul mai are timp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?