X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cibotaru: A fost dată o nouă lovitură democrației din Moldova

3 oct. 2016,, 15:32   Politică
5205 1

Foto: noi.md

Liderul PLDM, Viorel Cibotaru, este de părere că ceea ce s-a întîmplat astăzi la Parlament este o nouă tentativă a guvernării de a înșela societatea, notează NOI.md.


În opinia liberal-democratului, asemenea acțiuni ale guvernării nu pot fi trecute cu vederea. „Modul defectuos în care a fost azi convocată ședința Parlamentului pentru audierea moțiunii de cenzură, cu grave încălcări ale Regulamentului, este o nouă lovitură dată democrației din Republica Moldova și o nouă tentativă a guvernării hibrid de a înșela cetățenii și societatea în ansamblu. Este un motiv serios pentru mobilizarea dreptei de opoziție și a protesta față de această acțiune trufașă în fața Parlamentului!”, a comentat Viorel Cibotaru.

Și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a criticat acțiunile majorității parlamentare, precizînd că preluarea datoriilor provocate de furtul bancar este un subiect mult prea important pentru a fi tratat atît de neserios.

„Inițiatorul moțiunii mimează opoziție împotriva guvernării, iar guvernarea mimează aplicarea instrumentului democratic care este moțiunea de cenzură. Ședința a fost convocată astfel încît să facă imposibilă mobilizarea cetățenilor, singurii care vor duce povara acestei decizii. Se apropie ziua în care hoții vor da socoteală”, a comentat Sandu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?