X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chirtoacă alocă banii doar suburbiilor loiale ale Chișinăului

3 oct. 2016,, 12:45   Capitala
3365 5
Киртоакэ выделяет деньги только «лояльным» пригородам Кишинёва
Foto: unica.md

Autoritățile Chișinăului în mod intenționat tergiversează procesul de examinare a bugetului municipal pe anul 2017.


Iar Primarul General al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, emite dispoziții privind completare a doar a bugetelor acelor suburbii ale Chișinăului care îi jură fidelitate. Anunțul a fost făcut astăzi, 3 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, de către consilierul municipal din partea Partidului Socialiștilor (PSRM) Petru Burduja, relatează NOI.md.

Consilierii din partea PSRM avertizează că situația ar putea să se repete: bugetul municipal a mai fost adoptat cu o întîrziere de jumătate de an. Drept replică la solicitarea, transmisă Cancelariei Primăriei, a fost aduse scuze în legătură cu faptul că proiectul bugetului încă nu a fost remis Comisiei municipale de profil. „Proiectul bugetului urmează să fie prezentat pînă la 1 noiembrie. Nu a mai rămas mult timp, însă nouă ni se prezintă numeroasele scuze și nimic esențial”, a menționat Burduja.

El a atenționat asupra cazurilor strigătoare la cer de executare contrar destinației a bugetului. „Bugetul a fost aprobat la 7 iulie, deși varianta votată de consilieri a fost propusă încă la finele anului 2015. Adoptarea bugetului municipal este tergiversată intenționat. Am stabilit că bugetul pe anul 2016 este executat la nivelul de doar 21 la sută. Mult mai rău stau lucrurile în suburbiile municipiului Chișinău. Nu a ajuns nici un bănuț în orașul Vadul-lui-Vodă, unde primarul este din partea comuniștilor. Nu a ajuns nici un bănuț în orașul Vatra, în satul Condrița, comuna Codru. Însă sînt îndeplinite bugetele la nivel de 60-80 la sută în localitățile unde primarii sînt loiali actualului primar”, a specificat consilierul.

Precizăm că bugetul municipiului Chișinău pe anul 2016 a fost adoptat la 7 iulie. El a fost unul deficitar. Cheltuielile în valoare de 3,47 miliarde de lei au depășit cu peste 500 de milioane de lei veniturile (2,94 miliarde de lei).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?