X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Efectele vizitei lui Rogozin înainte de alegeri, în viziunea lui Ostalep

3 oct. 2016,, 11:21   Politică
3887 6

Efectele vizitei lui Rogozin înainte de alegeri, în viziunea lui Ostalep
Foto: youtube.com

Vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin în Republica Moldova nu va avea niciun efect serios sau palpabil.


De aceasta părere este directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep, care a declarat, intervievat de NOI.md, că este sceptic asupra oricărei influențe pe care o are Rogozin asupra evenimentelor publice din Moldova.

„Eu de fiecare dată mă concentrez să înțeleg măcar ceva important din ceea ce spune el. Declarațiile lui, în mod normal, poartă zero relevanță pentru Rusia și pentru Moldova. Ele poartă un caracter de comentarii sarcastice, dar foarte puțin dau ca mesaj. Eu nu mă aștept că aceasta vizită ar avea vreo influență pozitivă sau negativă asupra situației politice înaintea alegerilor și la Tiraspol, și la Chișinău”, susține Ostalep.
Potrivit lui, în perioada în care Dmitri Rogozin a fost reprezentant pe problema transnistreană, nu a fost remarcat niciun progres în soluționarea acestei probleme, el avînd mai mult un rol de arbitru.

„Eu mi-aș dori ca el să ne spună cum se vor dezvolta relațiile noastre și ce trebuie de făcut, dar am mari dubii că asta se va întîmpla. Dar dacă această vizită din nou va avea caracterul unor mesaje simbolice, care trebuie descifrate mult timp, cred că la noi evenimentele se vor desfășura prea repede și vom uita de mesajele lui Rogozin chiar a doua zi”, a opinat Ostalep.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin urma să efectueze o vizită în Republica Moldova în perioada 4-5 octombrie. Planurile lui s-au schimbat, iar vizita a fost amînată pentru săptămîna viitoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?