X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ministrul german de finanțe le cere musulmanilor să dezvolte un 'islam german'

3 oct. 2016,, 12:10   Externe
2097 0
Министр финансов Германии призвал мусульман развивать «немецкий ислам»
Foto: ren.tv

Ministrul german de finanțe, Wolfgang Schaeuble, unul dintre vechii aliați ai cancelarului Angela Merkel, le-a cerut musulmanilor aflați în țara sa să dezvolte un 'islam german', bazat pe liberalism și toleranță, el subliniind totodată că afluxul de refugiați, mulți dintre ei musulmani, este o provocare pentru societatea tradițională, consemnează agenția Reuters.


'Fără nicio îndoială, numărul tot mai mare al musulmanilor în țara noastră este astăzi o provocare pentru deschiderea societății tradiționale (...) Originea majorității refugiaților presupune interacțiuni crescînde cu oameni din cercuri culturale diferite', menționează Schaeuble într-un articol scris pentru publicația Welt am Sonntag.

Totuși, el a admis că evenimente precum agresiunile sexuale comise de grupuri de migranți în noaptea de Anul Nou sau cele două atacuri teroriste din luna iulie revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic sînt de natură să alimenteze resentimentele populației față de migranți, lucru ilustrat și de creșterea popularității formațiunii naționaliste Alternativa pentru Germania (AfD), precum și de atacurile frecvente asupra taberelor de refugiați. Dar 'nu trebuie ca, în această situație mai tensionată, să permitem crearea unei atmosfere în care cei care s-au integrat în Germania să se simtă alienați', a adăugat oficialul german.

Anul trecut Germania a primit aproape un milion de migranți veniți mai ales din Orientul Mijlociu, Africa și Asia.

Partidul Uniunea Creștin-Socială (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, i-a cerut acesteia din urmă să plafoneze numărul migranților la cel mult 200.000 pe an.

Dar șefa guvernului de la Berlin a anunțat că va rămîne consecventă politicii ușilor deschise față de refugiați, deși această politică are ca efect scăderea popularității formațiunii CSU, evidențiată și în rezultatele la o serie de alegeri regionale desfășurate recent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?