X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Reprezentanţii micului business pregătesc noi cerinţe către Guvern

28 sep. 2016,, 16:00   Business
2998 1
Владельцы малого бизнеса готовят новые требования к правительству
Foto: infomarket.md

Reprezentanţii micului business intenţionează să înainteze Guvernului un şir de cerinţe referitoare la modificările în Legea cu privire la patenta de întreprinzător.


Despre aceasta ei au anunţat miercuri, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii autorităţilor publice şi ai Ministerului Economiei.

Oamenii de afaceri insistă asupra anulării modificărilor în legea patentelor şi a cerinţei de a lucra cu aparatele de casă.

"În curînd începe campania electorală şi noi vom fi ca monedă de schimb, politicienii ne vor manipula, iar problema va rămîne nesoluţionată", consideră deţinătorii de patente.

Reprezentantul Ministerului Economiei, Svetlana Ţurcanu, a spus că amendamentele la lege au fost elaborate pentru a îmbunătăţi condiţiile de lucru pentru titularii de patente şi astfel ei vor avea mai puţine probleme în gestionarea afacerii.

"Proprietarii businessului mic vor achita 1% din venituri şi vor fi scutiţi de alte impozite. Acest lucru este avantajos atît pentru agenţii economici, cît şi pentru autorităţile locale. Banii vor ajunge în bugetul local. Agenţii economici nu vor mai trebui să adune multe documente şi apoi să meargă la autorităţile publice locale, ei vor trebui doar să informeze despre intenţiile lor. În ceea ce priveşte aparatele de casă, costul acestora va fi compensat de stat", a spus ea.

Directorul executiv al Congresului autorităţilor locale, Viorel Furdui, i-a propus lui Ţurcanu ca, "înainte de a elabora legi, să se consulte cu specialiştii şi cu cei pe care îi vizează modificările".

"Vrem ca amendamentele la legi să fie formulate corect şi oamenii să poată lucra normal", a spus Furdui.

Preşedintele Asociaţiei Micului Business, Eugen Roşcovan, consideră că "modificările propuse de Ministerul Economiei trezesc multe întrebări".

Potrivit lui, "Asociaţia de nenumărate ori şi-a prezentat propunerile către Ministerul Economiei şi Guvern, însă nu a fost auzită".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?