Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Șase partide ar accede în Parlament, în urma unor alegeri

28 sep. 2016,, 12:27   Politică
6020 4

Foto: dcnews.ro

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, în Parlament ar accede șase formațiuni politice, dintre care trei din actuala legislatură, notează NOI.md.


Astfel, noua componență a Parlamentului ar arăta în felul următor: PSRM – 35% , PD – 13%, „Partidul Nostru” – 13%, Platforma DA – 12,7 %, PAS – 9,8%, PCRM – 7,2%. Datele au fost colectate în cadrul unui sondaj de opinie realizat de CBS-AXA în parteneriat cu IDIS „Viitorul”. PLDM și PL nu ar trece pragul electoral.

Acesta date reflectă doar răspunsurile alegătorilor deciși. 26 la sută dintre respondenți s-au arătat însă indeciși, iar circa 4% nu au răspuns la această întrebare.

„Cetățenii sînt în general dezamăgiți de partidele de la guvernare și se află în așteptarea unor proiecte politice noi. La capitolul partide politice lucrurile încă se vor schimba și vom avea oscilații în funcție de modul în care se va desfășura campania pentru prezidențiale și de prestanța primelor persoane în aceste partide”, a explicat politologul Ion Tăbîrță.

Datele au fost colectate în perioada 14-25 septembrie, pe un eșantion de 1108 persoane, marja de eroare fiind de ±3 la sută. Interviurile au fost realizate în 89 de localități ale țării.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?