X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Focarul de antrax din satul Copceac a fost localizat

27 sep. 2016,, 10:15   Societate
1904 0
Очаг сибирской язвы в Гагаузии локализован
Foto: gagauz.md

Focarul de antrax din satul Copceac a fost localizat graţie eforturilor serviciilor veterinare şi medicale, precum şi ale Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor.


În urmă cu o săptămînă, în una dintre gospodăriile din satul Copceac a fost sacrificat un miel bolnav. Deși cazuri de infectare printre populaţia Copceacului nu au fost înregistrate, şase locuitori ai satului, care au contactat cu animalul infectat, se află sub supravegherea medicilor.

Agenţia pentru siguranţa alimentelor a raportat şi despre primul caz de infectare cu ciumă africană. Aceasta s-a întîmplat la o fermă din Donduşeni, unde, în rezultatul infectării, au decedat patru porci. Despre posibilitatea de îmbolnăvire, în condiţiile de vecinătate cu Ucraina, unde au fost înregistrate un număr mare de decese, Guvernul a avertizat încă în luna august şi le-a recomandat agricultorilor să ia măsuri stricte privind securitatea animalelor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?