Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Comuniştii au refuzat să se întîlnească cu comisarul european

26 sep. 2016,, 15:50   Politică
2811 4
Коммунисты отказались от встречи с еврокомиссаром из-за формата встречи
Foto: tribuna.md

Fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor a refuzat să se întîlnească cu Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, deoarece reprezentanţilor fracţiunii nu le-a convenit formatul întrevederii.


Despre aceasta se menţionează într-un comunicat al fracţiunii.

"Formatul propus al întrevederii presupunea discuţiile comisarului european cu opoziţia parlamentară. Oaspeţii i-au mai invitat la întîlnire pe reprezentanţii Partidului Socialiştilor şi pe cei ai Partidului Popular European. Avînd în vedere că Partidul Comuniştilor are toate motivele să considere că aceste formaţiuni politice sînt controlate de Partidul Democrat, noi nu considerăm că este posibil să delegăm reprezentantul nostru la întrevederea în asemenea format", se menţionează în comunicat.

"Anume noi am devenit prima forţă politică care a constatat faptul acaparării statului moldovenesc de către gruparea mafiotă şi oligarhică. Anume noi am fost primii care am bătut alarma referitor la prezenţa unor probleme serioase în sistemul financiar-bancar al ţării. Deşi în acea perioadă, nu fără ajutorul partenerilor din Vest, circula mitul despre aşa-numita "istorie de succes". Anume noi am avertizat despre inadmisibilitatea semnării Acordului de asociere cu UE în regim secret, fără consultarea cu cetăţenii Moldovei. Acestea şi alte avertismente şi cerinţe ale noastre au rămas de fiecare dată fără răspuns", se arată în comunicatul de presă.

Anterior în presă se vehicula că şi Partidul Comuniştilor colaborează intens cu coaliţia de guvernare, iar multe dintre hotărîrile sale le coordonează cu coordonatorul executiv al coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?