X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Chirtoacă a cerut bani pentru concertul care nu a avut loc (DOC, VIDEO)

26 sep. 2016,, 11:25   Capitala
4698 3
Киртоакэ потребовал денег на концерт, которого не было (ДОК)
Foto: rfi.ro

Primarul General al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a semnat o dispoziție privind alocarea din bugetului municipal a 100 de mii de lei pentru organizarea concertului care nici nu a fost planificat.


Dispoziția Primarului este datată cu 23 septembrie, în timp ce concertul menționat în dispoziție urma să aibă loc la 21 septembrie pe arena mare a Circului din capitală. Acest lucru a fost comunicat de către consilierii municipali din partea Partidului Socialist (PSRM) în timpul unei conferințe de presă de astăzi, 26 septembrie, relatează NOI.md.

În documentul, semnat de Chirtoacă, scrie că cele 100 de mii de lei sînt necesare pentru organizarea concertului, care a avut loc retroactiv – la 21 septembrie. Potrivit dispoziției, aceste mijloace sînt prevăzute, chipurile, în cheltuielile bugetului municipal pentru organizarea evenimentelor culturale. Primarul a specificat că decizia respectivă privind alocarea mijloacelor a fost expediată Direcției finanțe.

Aici scrie, de asemenea, că este vorba despre concertul formației de rock „Gîndul Mîței” pe marea arenă a Circului de la Chișinău. Dar acest concert nu a fost planificat și nu a avut loc la 21 septembrie, precum e stipulat în document. Potrivit consilierului din partea PSRM Gaik Vartanean, este vorba despre o schemă frauduloasă. „Trebuie să verificăm unde au fost canalizate aceste mijloace în realitate. Primăria, inclusiv „domnul cu discurile de frînă” (astfel este numit Dorin Chirtoacă de către critici după incidentul în garaj – nota red.) ar trebui să explice situația. În acest caz intenționăm să apelăm la Procuratura Generală pentru a înțelege în ce scop sînt alocați banii din bugetul municipal, mai ales în perioada electorală”, a specificat alesul local.

Nu e pentru prima oară cînd Primăria municipiului Chișinău, în frunte cu Chirtoacă, ajunge în centrul unui scandal legat de utilizarea contrar destinației a mijloacelor din bugetul municipal. În luna martie curent a devenit cunoscut faptul că o angajată a Primăriei, Gabriela Ciumac, este salariată, fiind încontinuu în deplasări internaționale. Astfel, fiind de doi ani în această funcție, ea a ridicat peste 400 de mii de lei, din care 228 de mii de lei constituie diurne. Însă nici Primăria municipiului, nici Chirtoacă personal nu a ieșit cu o reacție oficială la acest caz.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?