X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Poroşenko a comunicat despre testarea cu succes a rachetei

24 sep. 2016,, 12:05   Externe
3259 5

Порошенко сообщил об успешном испытании ракеты
Foto: youtube.com

BP „Luci” din Ucraina a testat o rachetă ghidată.


Imaginea video a lansării ei a fost publicată pe pagina oficială a Biroului de proiectări.

Nu sînt expuse nici un fel de caracteristici ale noii rachete, în descrierea video din reţelele sociale „Luci” nu citează nici măcar denumirea proiectului.

Pe pagină este expus doar enunţul secretarului Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei Alexandr Turcinov: „Spre deosebire de analogii Rusiei, rachetele ucrainene se orientează şi, prin urmare, atacă ţintele mai eficient şi mai exact, ceea ce s-a demonstrat în cadrul testărilor”.

Preşedintele Ucrainei Piotr Poroşenko pe pagina sa de pe Facebook a felicitat BP „Luci” cu testarea cu succes a rachetei: „Timp de doi ani militarii ucraineni au primit zeci de mostre de noi muniţii şi tehnică. Şi noi sîntem de-abia la începutul procesului modernizării tehnice a FMU”.

Posibil, este vorba despre testarea noii rachete ghidate pentru sistemul reactiv de foc „Smerci”.

Nu se dezvăluie caracteristicile tactico-tehnice ale acestui complex. Se ştie doar că testările ei au avut loc în primăvara anului 2016.

Pe imaginea video este expusă lansarea rachetei şi începutul zborului ei, totodată, în timpul acestui zbor se vede funcţionarea motorului de direcție reactivă.

Lansatorul se aseamănă cu instalaţia SRLM „Smerci”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?