Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Două tinere moldovence, premiate în Cipru la un concurs de arhitectură (FOTO)

23 sep. 2016,, 14:20   Societate
3529 0

Foto: utm.md

Două tinere licențiate de la Universitatea Tehnică din Moldova au fost premiate în cadrul celui de-al VI-lea Festival Internațional al Școlilor de Arhitectură, Inginerie și Design din Cipru, la categoria „Cele mai bune proiecte de licență”, informează NOI.md.


Luminița Lupașcu este deținătoarea diplomei de gradul I, pentru lucrarea „Modernizarea edificiului Uprava Zemstvei, or. Orhei”. Conceptul se referă la restaurarea monumentului de arhitectură construit în anul 1887, propus spre extindere printr-o clădire adițională, pentru a satisface cerințele Centrului expozițional pentru dezvoltare în domeniul agrar.

O altă cîștigătoare este studenta Galina Turucalo, cu proiectul „Centrul de Cultură Franceză, or. Chișinău”, care i-a adus locul II. Complexul multifuncțional de divertisment cuprinde o gamă largă de activități publice în domeniul culturii și artei – în muzee, biblioteci, teatre, centre expoziționale. Noul obiectiv va îmbunătăți situația urbanistică în zona istorică a municipiului, urmînd să devină o carte de vizită a capitalei.

Festivalul s-a desfășurat în perioada 7-10 septembrie, unde au participat reprezentanți din Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Kazahstan, Letonia, Ungaria, Bulgaria, Olanda, Italia, Turcia etc.








0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?