Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

A renunțat la o decizie CEDO, dar va prima 13 mii euro în urma unei înțelegeri cu Guvernul

23 sep. 2016,, 13:37   Societate
1953 0

A renunțat la o decizie CEDO, dar va prima 13 mii euro în urma unei înțelegeri cu Guvernul
Фото: golos.md

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis la data de 22 septembrie, să radieze cererea de pe rol cazul cetățenii Republicii Moldova Tamara Scodina, locuitoare a municipiului Chișinău.


Reclamanta s-a plans la CEDO, în temeiul articolului 3 din Convenție, că autoritățile nu și-au onorat obligațiile pozitive de ai oferi protecția împotriva violenței în familie și de sancțiunea lenientă aplicată agresorului.

La 19 mai și 8 iunie 2016 însă, CEDO a primit declarații de reglementare amiabilă semnate de Guvernul Republicii Moldova și cetățeanca Tamara Scodina. Reclamanta a fost de acord să renunțe la orice pretenții împotriva Republicii Moldova, în fața autorităților naționale și instanțelor judecătorești sau Curtea Europeană a Drepturilor Omului, privind faptele care au dat naștere acestei cereri cu confirmare necondiționată a Guvernului că drepturile reclamantei garantate în temeiul articolului 3 din Convenție au fost încălcate. Mai mult decât atît, Guvernul s-a angajat să achite 12.000 euro, cu titlu de prejudiciu moral, precum și 1000 euro, pentru a acoperi toate costurile și cheltuielile, plus orice taxă care ar putea fi suportate de către reclamantă.

Curtea a luat act de acordul de reglementare amiabilă încheiat între părţi, fiind convinsă că reglementarea amiabilă s-a bazat pe respectarea drepturilor garantate de Convenție și Protocoalele sale și a constatat că nici un alt motiv nu justifică examinarea în continuare a cererii (articolul 37 § 1 din Convenție).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?