X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ambasadorul rus în România: Rusia ar putea fi nevoită să-și închidă piața pentru Moldova

23 sep. 2016,, 09:45   Politică
9613 16

Ambasadorul rus în România: Rusia ar putea fi nevoită să-și închidă piața pentru Moldova
Foto : euractiv.ro

Federația Rusă este nevoită să-și închidă piața pentru produsele și mărfurile din Republica Moldova, atît timp cît face parte din Zona de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, susține noul ambasador rus în România, Valeri Kuzmin.

În felul acesta, Moscova nu face altceva decît să-și apere interesele economice, a declarat Valeri Kuzmin în cadrul unui interviu acordat TVR 1.

„Acordul de asociere UE-RM presupune un șir de elemente economice. În primul rînd, crearea zonei de liber schimb între Republica Moldova și Uniunea Europeană. Un asemenea acord de liber schimb există între Rusia și R. Moldova în cadrul CSI. Datorită acestui document, Moldova exportă de mulți ani produsele sale în condiții avantajoase, în timp ce în spațiul european Moldova exportă mărfuri în cantități reduse”, a spus diplomatul.

El a explicat că, dacă Rusia și UE nu se vor înțelege cum pot funcționa în Republica Moldova aceste două zone de liber schimb, „atunci Moscova, apărîndu-și piața, va fi nevoită să închidă piața CSI pentru Moldova”.
„Este o practică normală de apărare a intereselor economice”, a mai spus Kuzmin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?