Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tapiola: Dotarea serviciului vamal cu un laborator modern este un mare succes

22 sep. 2016,, 08:30   Societate
2754 0
Тапиола: Оснащение таможенной службы современной лабораторией - большой успех
Foto: noi.md

Încheierea proiectului privind dotarea Serviciului Vamal al Moldovei cu un laborator modern pentru controlul produselor alimentare şi petroliere este un mare succes pentru ţară.


De această opinie este şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a amintit că proiectul este realizat în cadrul programului de îmbunătăţire a cooperării transfrontaliere între Republica Moldova, România şi Ucraina pentru 2007-2013, finanţat de UE.

"Dacă vom privi cooperarea transfrontalieră între Moldova şi România prin prisma Acordului de Creare a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător RM-UE, se va vedea importanţa proiectului, pentru care au fost alocaţi 3,5 mil. euro, inclusiv 3 mil. în calitate de grant", a spus diplomatul.

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a menţionat că instituţia a primit şi două laboratoare mobile, care vor spori calitatea controlului vamal.

Potrivit lui, proiectul a fost lansat încă în 2013, laboratoarele au fost dotate cu echipamente pînă în decembrie 2015, însă a fost nevoie de încă jumătate de an pentru acreditarea acestuia.

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a spus că "laboratoarele trebuie să protejeze piaţa UE de mărfuri necalitative. Acesta este unul din cele opt proiecte importante în cooerarea transfrontalieră între Republica Moldova, România şi Ucraina".

El a spus că în curînd va fi prezentat un nou program de cooperare transfrontalieră cu un buget total de 89 mil. euro.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?