Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dron: Dacă reținerile se vor rezuma doar la cîțiva judecători, putem vorbi de o comandă politică

21 sep. 2016,, 13:30   Societate
5016 3

Foto: ipn.md

O primă impresie în privința reținerii celor 15 judecători este că a fost declanșată o anchetă restrînsă, și nu una amplă, așa cum ar trebui să fie.


Astfel a comentat președintele Centrului de Inițiative și Monitorizare a Autorităților Publice, Ion Dron, operațiunea inițiată ieri de Procuratura Anticorupție, în urma căreia cîțiva judecători și executori judecătorești au fost reținuți, informează NOI.md.

Juristul susține că Procuratura trebuie să explice de ce a intervenit în forță abia acum, avînd în vedere faptul că despre spălările de bani prin intermediul sistemului judecătoresc din Moldova se cunoștea de mai mult timp.

„Întrebarea este de ce tocmai acum? Dacă asta se explică prin faptul că a durat colectarea probelor, putem să le dăm dreptate, fiindcă infracțiunile de spălare de bani sînt complexe. S-ar putea că probele «s-au copt» pe parcursul a doi ani. Trebuie să ținem cont și de faptul că, deocamdată, justiția noastră este conectată la evenimentele politice și reflexele de a acționa la comandă nu sînt stîrpite. Prin urmare, rămîne deschisă întrebarea: au fost adunate probele sau este o comandă ca astăzi procuratura să acționeze în forță?”, a afirmat juristul.

În opinia Ion Dron, dacă descinderile și arestările în acest dosar se vor extinde și în cadrul Centrului Național Anticorupție și Banca Națională – instituții responsabile de supravegherea financiară, atunci e vorba de o campanie largă de combatere a corupției.

„Dacă arestările se vor rezuma doar la reținerea acestor judecători, putem vorbi de tranșarea dosarului Platon cît mai repede. Partea plină a paharului este că ceva se mișcă, poate nu așa cum ne dorim noi” , a concluzionat Dron.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?