X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ostalep: Vom fi martorii unor evenimente care ar putea perturba stabilitatea din țară (VIDEO)

21 sep. 2016,, 09:00   Politică
11798 8

Ostalep: Vom fi martorii unor evenimente care ar putea perturba stabilitatea din țară
Foto : gagauzinfo.md

În luna octombrie curent, cînd demarează campania electorală, cetățenii Republicii Moldova ar putea fi martorii mai multor evenimente politice care ar putea perturba situația și stabilitatea din țară.


De această părere este directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep, care a declarat în cadrul unui interviu pentru NOI.md că miza pentru funcția de președinte a Republicii Moldova va fi foarte mare.

„Presupun că în octombrie noi vom putea fi martorii mai multor noutăți politice care ar putea perturba situația și stabilitatea din țară. Lupta pentru această funcție va fi maximal de agresivă. Lupta politică adevărată încă nu a început. Ea se va desfășura în luna octombrie masiv. Asta înseamnă apariția mai multor materiale compromițătoare.

Dar pe lîngă publicații trebuie să înțelegem că este vorba și despre anumite acțiuni pe care le vor întreprinde politicienii. Nu putem să ne așteptam că această campanie va trece pe neobservate. Vor fi emoții mari și, din aceste considerente, eu sînt gata de acțiuni din partea celor care participă la această campanie, care ar putea să perturbe stabilitatea din țară”, susține Ostalep.

Întrebat dacă alegerile prezidențiale ar avea loc, Ostalep consideră că fiecare cetățean ar trebui să se mire de această întrebare dacă ar locui într-un stat care funcționează conform normelor legale.

„Avînd în vedere ce și-a permis de mulți ani Curtea Constituțională din Republica Moldova. Care au fost trucurile utilizate de foarte multe ori, eu sînt foarte prudent cînd vine vorba de vreun exercițiu care are legătură cu legalitatea. Gradul meu de încredere față de Curtea Constituțională este zero. Eu am sentimente de îngrijorare cînd mă gîndesc ce poate să mai genereze aceasta instituție. Mai multe decizii au nu doar caracter discutabil, dar pun semnul întrebării referitor la logica elementară. Am mari suspiciuni că această instituție este absolut obiectivă și independentă”, a punctat Ostalep.

Analistul politic nu exclude că după alegeri s-ar putea întîmpla orice, inclusiv anularea lor în cazul în care rezultatele scrutinului ar fi în defavoarea componentelor coaliției de guvernare.

Totodată, directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate consideră că în cadrul alegerilor nu se va merge pe calea fraudării. Asta deoarece miza la aceste alegeri este foarte mare, iar scrutinul va fi monitorizat minuțios.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?