A fost anunțată valoarea averii sechestrate a lui Platon

A fost anunțată valoarea averii sechestrate a lui Platon
Названа общая стоимость арестованного имущества Платона
Foto: rise.md

Averi de miliarde de lei deţinute de Veaceaslav Platon, ar putea să treacă în proprietatea statului.


Potrivit şefului Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a fost elaborată o listă cu mai multe bunuri puse sub sechestru, care ulterior ar putea fi confiscate în cadrul dosarului fraudelor din sistemul bancar.

Este vorba de bogăţii în sumă de aproape 1 miliard 150 de milioane de lei. Procurorii nu oferă multe detalii despre bunurile ce urmează să fie trecute în proprietatea statului, dar precizează că este vorba de clădiri, dar şi alte bunuri imobiliare, precum şi acţiuni deţinute de Platon în bănci şi companii.

Cea mai mare parte din averi sunt imobile. Valoarea acestora, potrivit procurorilor, este de peste 700 de milioane de lei. De asemenea, urmează să fie confiscate acţiuni deţinute de într-o bancă, dar şi trei companii. În total, este vorba de hârtii de valoare în sumă de peste 400 de milioane de lei. Controversatul om de afaceri este învinuit de spălare de bani şi escrocherii prin care a prejudiciat Bănca de Economii cu un miliard de lei.

Platon a fost reţinut în luna iulie la Kiev, după ce a fost dat în căutare internaţională de autorităţile din ţara noastră. La sfârşitul lui august, a fost extrădat din Ucraina în Republica Moldova.

Numele lui figurează în scheme de spălare a 20 de miliarde de dolari printr-o bancă din Moldova şi este unul dintre cei care au falimentat centrala nucleară Energoatom, din Ucraina.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu5 comentari

Вова 28 dec. 2016,, 06:49

Исходя из того, что таможня за последнюю неделю, объявила о 466 млн леев прибылей, то за сем лет правления этих бандитов должно было получится 154 миллиардов леев, и если сравнить с тем что поступило в казну государства, то вот это воровство, и вот где деньги, а народ дурят миллиардом доларов.

Ion Ceban 27 dec. 2016,, 20:28

Нетрудно догадаться где таится миллиард.

D'Artanian 22 sep. 2016,, 14:54

Платон с командой скоммун... миллиард евро, а не лей, соответственно этого не хватает. Нужно искать еще таких зайчиков типа Филата и Платона, глядишь лет через 10 и вернем всю украденную сумму обратно.

Эмилит 21 sep. 2016,, 11:36

Если раскулачить сегоднюю власть чтотпреобретено незаконно - мы будем самая богатая республика в мире ура товарищи Пожтому жта власть так держится и любыми путями стремиться удержаться знач чтотему бкдет полный п.

гы-гы-гы 21 sep. 2016,, 11:08

а когда у остальных произойдет канфискация, асобено у тети люды, гы-гы-гы....

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load