Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Lucinschi: Propaganda moldovenească le-a depășit pe toate celelalte

20 sep. 2016,, 15:43   Politică
6011 11
Лучински: Молдавская пропаганда переплюнула все остальные
Foto: noi.md

Deputatul Partidului Liberal Democrat Chiril Lucinschi consideră că monopolizarea pieţei mass-media în Moldova nu este mai puţin periculoasă decît propaganda rusă.


El și-a expus opinia marţi, în cadrul dezbaterilor "Moldova între Est şi Vest: viziuni din Găgăuzia şi Taraclia".

"Vedem sondajul care arată că o bună parte dintre cetăţenii Moldovei sînt supuşi propagandei ruse. Sînt de acord că trebuie să luptăm cu aceasta. În primul rînd, să le oferim oamenilor informaţii obiective. Dar aşa ceva nu avem! Propaganda moldovenească le-a scuipat pe toate! La majoritatea absolută a posturilor de televiziune vedem minciuni şi manipulări directe. Cred că însuşi Goebbels le-ar invidia. Acest lucru provoacă repulsie la oameni, ei nu vor să urmărească un asemenea post tv", a menţionat Lucinschi.

El a subliniat că oamenii au dreptul la alegere, este imposibil să deconectezi unele posturi şi să le dai altele pe care le vrea guvernarea. Deputatul a spus că, în date, pe fiecare a doua casă sînt instalate antene parabolice.

"Trebuie să înţelegem că aceşti oameni şi-au făcut alegerea. Ei nu vizionează deloc posturile moldoveneşti de televiziune, ei s-au deconectat de la spaţiul informaţional moldovenesc. Este uşor să tragem concluziile", a spus Lucinschi.

El a menţionat că şi televiziunea rusă, şi cea ucraineană, şi cea română conţin un procentaj de propagandă, însă acolo încă se face televiziune şi totul este văzut ca un business.

"În Moldova însă este altfel. Proiectul de lege privind combaterea propagandei urmăreşte cu totul un alt scop: monopolizarea pieţei de publicitate, crearea condiţiilor pentru manipulare cu scopul de a rezolva chestiuni politice meschine", a subliniat Lucinschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?