X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ilan Șor, lăsat în arest la domiciliu

19 sep. 2016,, 18:30   Societate
4656 1
Илана Шора оставили под домашним арестом
Foto: bloknot-moldova.md

Ilan Șor va rămîne în arest la domiciliu încă pe 30 de zile.


Această hotărîre a fost adoptată acum cîteva minute de către Judecătoria sectorului Buiucani. În timpul ședinței mulțimea a scandat în fața sediului Judecătoriei lozinci în susținerea lui, relatează NOI.md.

Judecătorii nu s-au lăsat convinși de argumentele invocate de avocații lui Ilan Șor care au pledat că clientul lor nu va influența asupra martorilor și nu va încerca să părăsească țara fiind în libertate. În plus, apărarea Primarului de Orhei solicită eliberarea lui în baza faptului că Ilan Șor colaborează strîns cu ancheta din momentul intentării procesului pe marginea retragerii a peste 1 miliard de dolari din sistemul bancar al Moldovei.

Avocatul Denis Ulanov a comunicat că apărarea intenționează să atace hotărîrea la Curtea de Apel.

În fața clădirii Judecătoriei sectorului Buiucani a avut loc o manifestare a susținătorilor lui Ilan Șor și mișcării „Ravnopravie” condusă de el din iunie. Mulțimea a solicitat eliberarea neîntîrziată a lui Șor. Pînă a ajunge la sediul Judecătoriei manifestanții au trecut prin bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt și au blocat traficul pe cîteva benzi de circulație.

Ilan Șor a fost reținut în seara zilei de 22 iunie, după ce a fost audiat la Centrul Național Anticorupție. El este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălarea banilor.

Ulterior, 24 iunie, Judecătoria sectorului Buiucani a acceptat demersul procurorilor privind punerea lui Ilan Șor în arest preventiv pe 30 de zile. Apărarea suspectului a contestat această hotărîre la Curtea de Apel.

Businessmanul a fost mutat în arest la domiciliu la 5 august, iar la 18 august mandatul de arest preventiv pe numele lui a fost prelungit. La 25 august magistrații Curții de Apel au respins recursul avocaților lui Șor împotriva schimbării măsurii de reprimare aplicate clientului lor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?