Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Azi e ultima zi cînd moldovenii de peste hotare se pot înscrie pe listele electorale

19 sep. 2016,, 15:55   Societate
1890 0

Foto: noi.md

Moldovenii care se află peste hotare țării, dar doresc să participe la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, mai au la dispoziție o zi – cea de astăzi – pentru a se înregistra pe listele electorale.


Acest lucru este posibil pe site-ul Comisiei Electorale Centrale, informează NOI.md.

Președintele PAS, Maia Sandu, a postat în acest context un mesaj pe o rețea de socializare, în care își exprimă speranța că dreptul la vot al cetățenilor moldoveni plecați din țară nu va fi încălcat.

„Cu părere de rău, constatăm că guvernarea actuală nu dorește implicarea cetățenilor noștri din afara țării în procesele importante din Republica Moldova și nici nu asigură respectarea drepturilor acestora. Obstacolele puse de guvernanți se țin lanț. Inițial, am constatat că, la modul practic, diaspora nu poate semna în susținerea unui candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. De asemenea, cei din diasporă nu pot face donații sau achita cotizațiile pentru partidul pe care îl susțin. Haideți să ne asigurăm că, cel puțin, dreptul la vot nu va fi limitat.

Sîntem convinși că dumneavoastră, cei din diaspora, aveți un rol important în dezvoltarea Republicii Moldova și trebuie să aveți un cuvînt de spus în alegerea guvernării acestei țări”, a scris Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?