X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Afacerea profitabilă de la USM, în atenția procurorilor

19 sep. 2016,, 14:38   Societate
5053 1

Foto: noi.md

Procurorii au intentat un dosar penal pe marginea proiectului investițional demarat la Universitatea de Stat pentru dezvoltarea infrastructurii instituției, se arată într-o investigație a portalului anticorupție.md, citat de Noi.md.


Potrivit proiectului, compania de construcții „Lagmar-Impex SRL” s-a angajat să renoveze mai multe cămine studențești precum și un bloc de studii pînă în anul 2018. În schimb, USM a cedat companiei două terenuri în centrul capitalei, cu o suprafață de aproape cinci hectare. Aici, compania a ridicat un imens ansamblu rezidențial unde vinde apartamente.

Acum un an, „afacerea” a ajuns în vizorul procurorilor anticorupție. Oamenii legii bănuiesc că licitația publică a proiectului investiţional ar fi fost fraudată, însă dosarul bate pasul pe loc. În timp ce procurorii susțin că adună în continuare probe, rectorul USM, singura persoană pusă sub învinuire în această cauză penală, este convins că ar fi vorba despre o comandă politică.
„În gestiunea ofiţerilor de urmărire penală a CNA se află cauza penală pornită pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave, de către factori de decizie ai USM şi ai Ministerului Educaţiei”, a precizat purtătoarea de cuvînt a CNA, Angela Starinschi, pentru sursa citată.

Deocamdată, compania „Lagmar-Impex SRL” a finalizat lucrările de renovare a Blocului de studii nr. 2, a căminelor numărul 10 și 11 ale Universității de Stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?