Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Chișinău se desfășoară cea de-a 10-a ediție a Tîrgului de Cariere (VIDEO)

19 sep. 2016,, 15:20   Societate
5047 0
Юбилейная «Ярмарка вакансий» проходит в Кишинёве в 10-й раз
Foto: noi.md

La Palatul Național „Nicolae Sulac”, în perioada 19-20 septembrie, se desfășoară a 10-a ediție a „Tîrgului de cariere”.


Aproape 40 de companii și organizații necomerciale propun circa 3 mii de locuri de muncă în diverse domenii, informează NOI.md.

Organizatorii se așteaptă la un interes sporit față de „Tîrgului de cariere” din partea tinerilor. Managerul proiectului „Tîrgului de cariere”, Eugeniu Gîrlă, a relatat pentru NOI.md că angajatorii s-au inclus în soluționarea problemei acute a șomajului. „Sperăm că tineretul va vizita. „Tîrgul de cariere” – o platformă excelentă, unde tinerii absolvenți fără experiență de muncă pot afla despre ofertele de pe piața muncii și pot începe o carieră într-un loc bun”, a menționat Gîrlă.

La „Tîrgul de cariere” sînt prezentate atît companii autohtone, cît și străine. Astfel, compania internațională „BMT Group” propune circa 200 de locuri vacante pentru cetățenii din Moldova. Compania dispune de linii de producție la Iași și Alba Iulia. Filiala „BMT Group” din România intenționează să-și extindă producția și specialiștii din Moldova ar putea obține un loc de muncă într-o companie mare cu ieșire pe piața internațională.



Recrutorul companiei „BMT Group”, Alexandru Dumbrăveanu, a relatat despre locurile vacante propuse în Moldova. „În România trei subdiviziuni ale companiei noastre produc piese de schimb pentru transportul feroviar, iar alte două subdiviziuni – presuri pentru sticle. Noi căutăm ingineri mecanici, ingineri electrici, specialiști în domeniul transportului feroviar dispuși să meargă în România și să activeze în compania noastră”, a declarat reprezentantul „BMT Group” pentru NOI.md.

Managerul pentru relații cu clienții din cadrul rețelei de comerț „Linella”, Olga Cojocaru, a scos în evidență avantajele angajării în cadrul acestei companii. „Rețeaua de comerț „Linella” activează pe piața din Moldova 15 ani. Rețeaua include peste 40 de magazine în întreaga țară. Noi avem nevoie de vînzători, casieri, agenți de pază și muncitori necalificați. Așteptăm tineri activi, ambițioși, cărora le garantăm o avansare în carieră. Majoritatea locurilor vacante propuse de noi sînt la Chișinău, însă doritorii se pot angaja și în filialele noastre din Bălți, Glodeni, Ungheni, Comrat, Ceadîr-Lunga. Avem magazine în 13 localități. Numai că în raioane este mai ușor de găsit personal decît la Chișinău, pentru că în capitală oamenii, inclusiv tinerii, au posibilități mai mari”, consideră Cojocaru.

Și reprezentanții organizațiilor necomerciale propun ajutor în căutarea unui loc de muncă. Una dintre aceste structuri este organizația studențească „BEST Chișinău”. Reprezentantul acesteia Alexandru Mogîldea a menționat pentru NOI.md că organizația este un fel de ghid pentru studenți pe piața muncii.

„Ne orientăm la studenții de la specialitățile tehnice. Oferim consultanță viitorilor ingineri, mecanici, designeri, specialiști în domeniul IT etc. În cadrul procesului de instruire ei se pot familiariza cu proiecte, studii inovaționale, cu specialiști care activează în domeniul respectiv. Astfel, după încheierea studiilor ei pot fi siguri că se vor angaja în cîmpul muncii”, a relatat reprezentantul organizației necomerciale studențești.

În cadrul „Tîrgului de cariere” și-au prezentat standurile companiile „Electroalfa”, „Vonovia”, „AMC Logistics”, „Katoen Natie”, „Metro”, „Alba”, „Hello Career”, „Kaufland”, „Radisson Blu”, „Rabota.md” și multe altele.

„Tîrgul de cariere” a devenit un eveniment tradițional, unde persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot discuta direct cu angajatorii. Patronii nu văd nimic rău în faptul că unii solicitanți nu au experiență în căutarea unui loc de muncă. Specialiștii de la secțiile de cadre ale diferitor companii sînt dispuși să ofere consultanță tuturor doritorilor în întocmirea unui CV și autoprezentare.

„Tîrgul de cariere” poate fi vizitat în perioada 19-20 septembrie, între orele 10.00 și 19.00, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?