Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Naufragiu în Thailanda: un nou bilanț indică 15 morți, 11 dați dispăruți

19 sep. 2016,, 10:10   Externe
3173 0

Таиланд: теплоход врезался в опору моста, 15 погибших
Foto: hronika.info

Mai mult de zece persoane erau căutate luni dimineața, a doua zi după naufragiul unei nave care transporta pelerini musulmani pe fluviul Chao Phraya, care s-a soldat cu 15 morți, potrivit unui bilanț reactualizat, informează AFP.


Duminică după-amiază, în orașul turistic Ayutthaya, situat la o oră de drum la nord de Bangkok, un vas cu peste o sută de persoane la bord s-a scufundat după ce s-a lovit de mal.

Pasagerii au fost surprinși în interiorul navei foarte încărcate, care s-a scufundat la cîteva zeci de centimetri de țărm. În plin sezon al ploilor, fluviul este agitat de curenți puternici și de mii de ambarcațiuni care circulă în fiecare zi.

"Numărul morților este acum confirmat la 15, 11 persoane fiind date în continuare dispărute", a declarat Rewat Prasong, guvernator adjunct al provinciei Ayutthaya. "Paispreze persoane sînt spitalizate", a adăugat el, precizînd că "operațiunea de salvare a fost reluată luni dimineața pentru a găsi persoanele dispărute".

Potrivit autorităților, victimele sînt cetățeni thailandezi, niciun turist străin neaflîndu-se la bordul navei.

"Căpitanul navei va fi urmărit penal pentru conducere neglijentă și pentru nerespectarea regulilor de navigație", a indicat Sudhi Puengpikul, șeful poliției din Ayutthaya. Nava era prevăzută să transporte 50 de persoane, iar la bord se aflau peste 100, a adăugat el.

Accidente de acest gen sînt foarte frecvente în Thailanda, regulile de securitate fiind adesea încălcate prin nave supraîncărcate, lipsa vestelor de salvare, navigatori care își conduc vasele la întîmplare.

Ayutthaya, fondată în 1350, a fost una din capitalele regatului Siam, fostul nume al Thailandei. În cursul vîrstei sale de aur, orașul avea trei palate și peste 400 de temple, înainte de a cădea în secolul al XVII-lea în mâinile birmanezilor, care l-au distrus aproape integral.

Milioane de turiști îl vizitează în fiecare an. În 2015, aproape 30 de milioane de persoane au vizitat Thailanda, un nou record pentru țară, care atrage tot mai mulți chinezi. Turismul reprezintă circa 10% din PIB-ul regatului thailandez.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?