Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rusia realizează în Transnistria un proiect de amploare

16 sep. 2016,, 12:08   Politică
4480 1
Россия реализует в Приднестровье масштабный проект
Foto: vspmr.org

Joi, preşedintele Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, s-a întîlnit la Moscova cu preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Serghei Narîşkin, cu care a discutat perspectivele realizării în Transnistria a unui proiect de amploare cu susţinerea fundaţiei ruse "Istoria Patriei".


Potrivit presei din regiune, spicherul a relatat la telefon că se află în capitala rusă la invitaţia Dumei de Stat şi subiectul principal al discuţiilor cu Narîşkin a fost "organizarea şi desfăşurarea în Transnistria a alegerilor în Duma de Stat".

Eu l-am informat pe omologul meu despre faptul că pentru cei 200 de mii de cetăţeni ruşi care locuiesc în republică vor fi deschise 22 de secţii de votare. Organul legislativ şi Partidul "Obnovlenie" fac tot posibilul ca alegerile să aibă loc şi la scrutin să participe cît mai mulţi alegători. Serghei Evghenievici le-a mulţumit deputaţilor Sovietului Suprem pentru eforturile depuse pentru promovarea ideii pentru desfăşurarea unor alegeri democratice pe teritoriul Transnistriei", a spus Krasnoselski.

Spicherul transnistrean a spus că în cadrul dialogului s-a convenit asupra continuării cooperării interparlamentare.

În aprilie 2016, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a creat fundaţia "Istoria Patriei", care are drept scop "promovarea istoriei în Rusia şi peste hotare, precum şi păstrarea patrimoniului istoric şi tradiţiilor popoarelor Rusiei". Fondatorul fundaţiei este Guvernul FR, iar bunurile acestuia se formează din contul alocaţiilor bugetare, donaţiilor şi altor surse. Printre membrii Fundaţiei se numără președintele Dumei de Stat, membrul Biroului Consiliului Suprem al partidului "Edinaia Rossia" Serghei Narîşkin, directorul Muzeului "Ermitaj", Mihail Piotrovski.

Alegerile în Duma de Stat vor avea loc duminică, 18 septembrie. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale a FR, în Moldova locuiesc circa 183,2 mii de cetăţeni ruşi cu drept de vot, majoritatea acestora fiind locuitori ai regiunii transnistrene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?