X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip a discutat într-o „rusă perfectă” cu președintele Kîrgîzstanului

16 sep. 2016,, 11:30   Politică
6525 8
Филип обсудил с президентом Киргизии двустороннее сотрудничество
Foto: president.kg

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu președintele Kîrgîzstanului, Almazbek Atambaev, în cadrul Summitului CSI de la Bișkek.


Oficialii au discutat aspecte ale cooperării bilaterale. În culoarele summitului a apărut informația că Filip ar putea avea o întrevedere cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, informează NOI.md.

În cadrul întrevederii Pavel Filip și Almazbek Atambaev au discutat despre dezvoltarea colaborării dintre cele două țări, menționînd importanța intensificării relațiilor bilaterale în diverse domenii. „Stimate Almazbek Șarșenovici, vă mulțumesc pentru posibilitatea de a ne întîlni. Din numele delegației vă mulțumesc pentru primirea caldă cu care întîmpinați oaspeții. Știu că aveți o atitidine bună față de noi. Sper că relațiile noastre se vor dezvolta la fel de bine”, a spus Filip într-o rusă perfectă.

Oficialii au menționat că CSI reprezintă o platformă bună de discuții pentru schimbul de opinii privind problemele actuale de conlucrare între statele membre ale CSI.

La summitul din Bișkek a sosit și președintele Rusiei, Vladimir Putin, care ar putea avea o întrevedere cu premierul moldovean.

Amintim că Pavel Filip participă la Summitul CSI în locul președintelui Nicolae Timofti, care a refuzat să meargă la Bișkek din cauza expirării mandatului. „Președintele se află la sfîrșit de mandat și a decis să nu plece. Au mai fost asemenea situații, nu există niciun fel de substrat”, a explicat decizia președintelui șeful administrației prezidențiale, Ion Păduraru.

În cadrul summitului a devenit cunoscut că Moldova a renunțat la președinția CSI în anul 2017. Astfel, prin rotație, președinția CSI va reveni Rusiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?