X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Prodan, despre demolarea „Gaudeamus”-ului: E vina noastră, a tuturor (VIDEO)

15 sep. 2016,, 16:45   Societate
10797 2

Problema demolării Cinematografului „Gaudeamus” și construirea în locul lui a unui complex locativ se discută tot mai aprins în societate.

În acest context, regizorul Sergiu Prodan, citat de NOI.md, susține că vina pentru faptul că s-a ajuns pînă aici o poartă fiecare din noi.

„Vreau să ne întrebăm noi, cei care ne revoltăm, în ultimii zece ani, de cîte ori am fost în această sală la un film?! Și dacă am fost de cîteva ori, în cîte dintre acestea am cumpărat un bilet?! Fiind privatizat acest cinematograf, nu putem pune în cîrca unei societăți private ideile noastre sentimentaliste. Aici sîntem vinovați cu toții – și societatea, și guvernarea. Această revoltă se mimează, pentru că, de fapt, se revoltă oamenii care nu merg la film”, a declarat președintele Uniunii Cineaștilor din Moldova, Sergiu Prodan, intervievat de NOI.md.

Acesta mai afirmă că, pe lîngă toate „inepțiile pe care le debitează minunatul nostru primar, referitoare la căutarea mormintelor”, problema este una foarte gravă și vizează nu doar clădirea acestui cinematograf. „Minunatul nostru primar presupune că oamenii au fost îngropați la 20 de metri adîncime, dar clădirea aceasta are un fundament. Aici s-a lucrat cu buldozere, nu cred că mai sînt acele morminte acolo”, a menționat Prodan.

Faptul că în locul Cinematografului urmează să apară un complex locativ nu-l uimește pe regizor, dar, spune el, îmbucurător este că nu se va construi o sală de nunți și nu se va juca pe mormintele ce se regăsesc în acest loc.

Sergiu Prodan propune o soluție: „Statul ar putea sa-l răscumpere și să-l ofere drept sediu pentru Centrul Național de Cinematografie. E o situație complicată, nu o putem aborda din perspectiva să interzicem, să nu dăm voie, să stăm în fața buldozerelor. S-ar putea, dar nu numai asta cu siguranță nu va da nimic!”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?