Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Studenţii moldoveni, invitaţi să se înscrie pentru o vizită de studiu în Cehia

15 sep. 2016,, 09:45   Societate
2599 0
Ознакомительные поездки для молодежи Молдовы в Чехию
Foto: mail.ru

Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova anunţă cea de-a doua ediţie a vizitei de studiu în statele membre UE pentru studenţii din Republica Moldova dornici să cunoască în detaliu Acordul de asociere încheiat între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, cu accent pe Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA).


Beneficiarii vizitei de studiu în Cehia vor fi selectaţi în urma unei competiţii publice, precedate de o serie de seminare tematice. În afară de cunoaşterea oportunităţilor oferite de implementarea DCFTA, ediţia din acest an este organizată sub "egida" potenţialului de promovare şi de dezvoltare a turismului, fiind luat în considerare faptul că turismul rural este identificat ca fiind una dintre sursele posibile de dezvoltare economică a Moldovei.

Seminarele tematice vor avea loc în perioada 17-21 octombrie 2016, în timp ce vizita de studiu în Republica Cehă este planificată pentru noiembrie 2016. Participarea la seminare şi vizita de studiu sînt gratuite, toate costurile aferente sînt acoperite de Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova (inclusiv călătorie şi cazare în Republica Cehă).

Obiectivul principal al acestei iniţiative este de a educa tineretul, viitoarea generaţie de antreprenori, prin exemplificarea experienţei statelor membre UE şi modul în care pot să profite de oportunităţile şi beneficiile oferite de aproximarea la UE.

În cadrul ediţiei precedente, studenţii moldoveni au vizitat România, s-au întîlnit cu experţi care le-au împărtăşit tinerilor opinia lor cu privire la experienţa României şi lecţiile învăţate în căile sale de aderare la UE, dar şi despre beneficiile potenţiale pentru Republica Moldova în procesul de armonizare la UE. (Pentru detalii, contactaţi 022 214156, irina.dragutanu@bdr.md).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?