X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Nereguli la vamă vor fi mai puține

14 sep. 2016,, 17:37   Societate
2286 0
Нарушений на таможне будет меньше
Foto: sputnik.md

La propunerea Ministerului Finanțelor, Guvernul a operat unele modificări la Regulamentul privind stingerea obligaţiei vamale şi/sau a sumelor plătite în plus al căror termen de prescripţie a expirat.


Modificările se operează pentru executarea recomandărilor Curții de Conturi, expuse în actul de audit din a.2015 și vor diminua restanțele la bugetul public național, prin excluderea termenului de prescripție la executare.

Prin decizia de modificare s-a revizuit modalitatea de stingere a obligației vamale cu termenul de prescripție expirat, prin ajustarea prevederilor regulamentului la cerințele Codului fiscal, în partea ce ține de întreruperea termenului de prescripție, precum și revizuirea ce ține de pachetul de documente necesare pentru aplicarea deciziei privind stingerea obligației vamale, la compartimentul datorii istorice. Astfel se va asigura un mecanism mai transparent și uniform de aplicare și executare a legislației, prin lichidarea divergenților din regulament, Codul vamal și Codul fiscal, deoarece în cadrul instrumentării modului de încasare silită a obligațiunilor vamale au fost depistați multipli debitori istorici care erau lichidați și excluși din Registrul de Stat. Iar sistemul informațional continua să calculeze pentru ei penalități și în obligațiile vamale acestea figurau în baza de date ca fiind datorii nestinse.

Important este faptul că aceste nereguli au fost depistate de auditorii Curții de Conturi în 2015, după doi ani de la adoptarea și aplicarea regulamentului respectiv, și nu de Serviciul Vamal sau Inspectoratul Fiscal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?