X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Demersul apărării lui Platon a fost respins

13 sep. 2016,, 15:30   Societate
2811 0
Ходатайство защиты Платона отклонено
Foto: newsru.md

Judecătoria Buiucani din capitală a respins demersul avocaților lui Veaceslav Platon care au solicitat să li se ofere materialele suplimentare aferente dosarului.


Procurorul Andrei Băeșu le-a dat magistraților asigurări că apărarea lui Platon are acces deplin la materialele dosarului, relatează NOI.md.

În timpul audierilor care au continuat astăzi, 13 septembrie, judecătorii au luat partea acuzării. Andrei Băeșu a comunicat că toate plîngerile avocaților lui Platon sînt neîntemeiate. „Am pus la dispoziția lor toate documentele necesare și materialele dosarului. Avocații au făcut copii, din partea noastră nu au fost încălcări. Instanța a adoptat decizia de respingere a demersului”, a comunicat procurorul la ieșire din sala de judecată.

El a refuzat să spună numele martorilor figuranți în acest dosar. Potrivit lui, există un cerc larg de martori care vor fi anunțați ulterior.

Procurorul a mai abordat subiectul referitor la interdicția de a-l vizita pe Platon la Penitenciarul nr.13, aplicată mamei și soției acestuia. „Noi activăm în conformitate cu legislația. Ele vor putea să-l viziteze pe suspect doar atunci cînd organele de urmărire le vor elibera permisul respectiv”, a explicat Băeșu.

Avocatul Ion Vîzdoagă insistă asupra faptului că acuzarea le impune impedimente. „Am solicitat cîteva documente, dar nu le-am primit. Am cerut, în special, decizia de începere a urmăririi, în care procurorii au solicitat confiscarea proprietății clientului. Am primit un răspuns că noi nu avem dreptul la astfel de informații”, a comunicat avocatul.

Continuarea audierilor, în care va fi examinat demersul avocaților privind schimbarea măsurii de reprimare pentru Platon, a fost preconizată pentru ziua de joi, 15 septembrie. Apărarea businessmanului solicită examinarea legitimității aflării acestuia în instituția penitenciară în legătură cu expirarea termenului arestului preventiv.

Reamintim că la 1 septembrie Judecătoria Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest pe numele lui Platon. Mandatul de arest a intrat în vigoare la 29 august, cînd suspectul a fost extrădat în Moldova. Avocații lui Platon au depus un recurs împotriva hotărîrii judecătorești, care a fost respins de Curtea de Apel.

Procesul judiciar în cazul lui Platon a fost inițiat la 25 iulie, cînd șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a comunicat că Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională și pe numele lui a fost eliberat un mandat de arest, acesta fiind suspectat de complicitate la sustragerea ilicită a mijloacelor bănești în proporții mari din Banca de Economii. Acuzarea estimează prejudiciul cauzat Băncii de Economii la peste 800 de milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?