Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Platon: Am tăcut, deoarece nu mă privea (VIDEO)

13 sep. 2016,, 12:55   Societate
5947 1
Платон: Молчал, потому что меня это не касалось
Foto: realitatea.md

Veaceslav Platon consideră că anterior pe el nu-l privea dosarul privind retragerea mijloacelor din sistemul bancar, în care el este cercetat.


Anunțul a fost făcut de către businessman la Judecătoria sectorului Buiucani, unde astăzi, 13 septembrie, au continuat audierile pe marginea dosarului lui, relatează NOI.md.

Platon a răspuns succint la întrebarea jurnaliștilor de ce a păstrat tăcerea atunci cînd a fost în libertate. „Credeam că nu mă privește”, a spus Platon, citat de newsmaker.md.

El a mai declarat că nu cunoaște nimic despre spălarea banilor prin „Moldindconbank”. Potrivit anchetei, prin această bancă au fost spălate circa 20 de miliarde de dolari SUA, transferate de pe conturile străine.



Reamintim că la 1 septembrie Judecătoria sectorului Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest pe numele lui Platon. Mandatul de arest a intrat în vigoare la 29 august, atunci cînd suspectul a fost extrădat în Moldova. Avocații lui Platon au depus un recurs împotriva hotărîrii judecătorești care a fost respins de Curtea de Apel.

Procesul judiciar în cazul lui Platon a fost inițiat la 25 iulie, atunci cînd șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a comunicat că Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională și pe numele lui a fost eliberat un mandat de arest, acesta fiind suspectat de complicitate la sustragerea ilicită a mijloacelor bănești în proporții mari din Banca de Economii. Acuzarea estimează la peste 800 de milioane de lei prejudiciul cauzat Băncii de Economii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?