Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

În Moldova va sosi în vizită comisarul european Johannes Hahn

8 sep. 2016,, 08:15   Politică
2489 1
Еврокомиссар Хан прибудет в Молдову после Украины
Foto: rbc.ua

La sfîrşitul lunii septembrie, în Moldova va sosi în vizită Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn.


Despre aceasta a anunţat miercuri, la şedinţa Guvernului, prim-ministrul Pavel Filip.

"Este o vizită foarte importantă pentru noi. Vom discuta despre stadiul de implementare a Acordului de Asociere cu UE. Trebuie să analizăm unde ne aflăm, ce s-a făcut şi la ce trebuie să acordăm atenţie deosebită. În acest context, rog mobilizare maximă, pentru a lichida acele mici datorii care au mai rămas faţă de UE, ca să putem merge înainte", a spus Filip.

El a menţionat că recent a fost publicat raportul Curţii Europene de Conturi privind utilizarea fondurilor europene în anii 2007-2015.

"Există diferite interpretări în privinţa la cum au fost utilizate aceste fonduri în Moldova. Vreau să rog cancelaria de Stat să pregătească un raport despre utilizarea fondurilor. Nu vreau să mai roşesc pentru alţii. Am fost deja nevoiţi să compensăm în trezorerie o parte din mijloace care anterior au fost folosite nu după destinaţie. Trebuie să studiem situaţia, pentru a nu mai repeta greşelile. Am înăsprit deja sancţiunile pentru utilizarea neraţională a fondurilor şi vom aplica cu stricteţe prevederile legii", a subliniat premierul.

Pavel Filip i-a îndemnat pe membrii executivului "să nu se relaxeze", căci mai este încă mult de lucru pentru restabilirea relaţiilor cu Fondul Monetar Internaţional.

"Pînă la sfîrşitul lunii septembrie trebuie să îndeplinim toate angajamentele faţă de FMI, pentru ca în octombrie Consiliul Executiv al FMI să poată aproba Programul pentru Moldova. Nu avem mult timp, trebuie să ne concentrăm şi să îndeplinim înţelegerile", a spus premierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?