X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Finlanda va ajuta Moldova în combaterea corupţiei

6 sep. 2016,, 12:30   Societate
2887 10
Финляндия поможет Молдове в борьбе с коррупцией
Foto: gov.md

Finlanda va oferi asistenţă şi expertiză pentru autorităţile ţării noastre în domeniul serviciului vamal şi luptei anticorupţie, comunică NOI.md.


Acest fapt l-a declarat ambasadoarea Finlandei în Republica Moldova, Paivi Pohjanheimo, în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, unde părţile au examinat realizările obţinute în cadrul cooperării moldo-finlandeze şi posibilităţile de aprofundare a relaţiilor bilaterale.

Şeful Cabinetului de miniştri a apreciat în mod deosebit deschiderea autorităţilor de la Helsinki pentru intensificarea dialogului politic bilateral cu Moldova şi a mulţumit pentru asistenţa tehnică oferită de Finlanda prin intermediul Fondului pentru cooperare locală.

În afară de aceasta, Pavel Filip a exprimat interesul pentru organizarea întrevederilor la nivelul conducerii statului, dar şi pentru intensificarea colaborării în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Ambasadorul Finlandei în Moldova a încurajat guvernul de la Chişinău să continue implementarea agendei de reforme prioritare şi să avanseze pe calea integrării europene. Totodată, Paivi Pohjanheimo a vorbit despre deschiderea Finlandei de a acorda asistenţă şi expertiză pentru autorităţile ţării noastre în domeniul serviciului vamal şi luptei anticorupţie.

Părţile au avut un schimb de opinii privind relaţiile comercial-economice între cele două state, sporirea volumului de investiţii al companiilor finlandeze în economia Moldovei, precum şi soluţionarea problemei transnistrene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?