X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Platon: Mi-au dat ziare să am cu ce mă învelit noapte

6 sep. 2016,, 00:05   Politică
6174 10

Foto: jurnal.md/ru/

Veaceslav Platon este ţinut în condiţii inumane şi degradante, aceste măsuri fiind aplicate pentru a-l determina să renunţe la acuzaţiile pe care le face la adresa lui Plahotniuc.

O spune chiar omul de afaceri, într-o scrisoare în care se plânge de condiţiile dezastruoase de detenţie. Scrisoarea a fost transmisă de către avocata Ana Ursachi Procuraturii Generale şi urmează să fie depusă la Delegaţia UE în RM, precum şi la mai multe organizaţii europene acreditate la Chişinău.

"Sunt deţinut într-o celulă din subsol, în care abia ajunge aerul şi lumina zilei. În celulă e mucegai, umiditate şi insecte, lipsesc în totalitate condiţiile de igienă. Timp de 48 de ore nu mi s-a dat nici lenjerie de pat, veselă, săpun, nimic. Unicul lucru pe care mi l-au oferit au fost ziare ca să mă pot înveli noaptea”, se spune în scrisoare.

La rândul ei, avocata Ana Ursachi consideră că astfel se creează un temei favorabil pentru a se insinua ulterior o sinucidere.


„Este ţinut într-o celulă de subsol, de unul singur, nu a primit mai mult de câteva zile produse de igienă. Nu a avut farfurie, cană, cearşaf, plapumă fiind nevoit să se învelească noaptea când i-a fost frig cu nişte ziare vechi pe care i le-au dat gardienii. Platon deja cunoaşte că aceste condiţii au fost create pentru demoralizarea totală psihică şi fizică. Eu consider că în continuare se creează un temei favorabil pentru a insinua într-o bună zi o sinucidere”, anunţă Ana Ursachi.

„Astăzi avem o dovadă prin scrisoarea pe care mi-a lăsat-o Veaceslav Platon, rugându-mă să o transmit Procuraturii Generale, şefului delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, Amnesty International, avocatului parlamentar, Delegaţiei Consiliului Europei, dar şi altor organizaţii abilitate să supravegheze asupra respectării drepturilor omului”, a mai declarat Ursachi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?