Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

14.000 de profesori turci, acuzați de „legături cu terorismul”

5 sep. 2016,, 21:06   Externe
3017 0

Foto: independent.md

Mii de profesori din sud-estul Turciei urmează să fie suspendați pentru presupusul sprijin acordat Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anunțat luni premierul turc Binali Yildirim, potrivit agenției de presă proguvernamentale Anadolu, citată de DPA.



„Estimăm că există circa 14.000 de profesori în această zonă, care au cumva o legătură cu terorismul”, a spus Yildirim.

Sud-estul Turciei cunoaște cele mai grave violențe din ultimele două decenii, după ce PKK, formațiune scoasă în afara legii, a abandonat, în iulie 2015, acordul de încetare a focului pe care l-a respectat timp de doi ani.

Măsura intervine după ce aproximativ 50.000 de funcționari civili turci au fost concediați vineri prin decret guvernamental, în contextul în care executivul de la Ankara continuă acțiunile vindicative după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie.

Yildirim a precizat că profesorilor suspectați de legături cu PKK nu le vor fi reînnoite contractele pentru noul an școlar, care va începe în 19 septembrie.

În ultimele luni PKK, ce efectuează constant atacuri asupra obiectivelor militare turce, și-a intensificat masiv activitatea în sud-estul Turciei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?