X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Expert: Alegerile preşedintelui Moldovei sînt similare cu „un concurs de frumuseţe” (VIDEO)

5 sep. 2016,, 16:00   Politică
6086 7
Эксперт: Выборы президента Молдовы похожи на «конкурс красоты» (ВИДЕО)
Foto: rodina.md

Alegerile prezidenţiale nu vor reflecta punctul de vedere al poporului, ci vor deveni un fel de „concurs de frumuseţe” al puterii oligarhice. În acest mod, poporul Moldovei nu trebuie să aştepte debarasarea de puterea marginală.


Acest lucru l-a declarat în emisie directă la unul dintre canalele federale ruse de televiziune Igor Tuleanţev, liderul Consiliului public „Pentru Patrie”, comunică NOI.md.

Tuleanţev şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că forţele politice, înainte de alegerile prezidenţiale, nu ţin cont de opinia publică, în conformitate cu care 90% din populaţie nu au încredere în actualele autorităţi. „Acestea nu sînt alegerile poporului moldovenesc, ci alegerile puterii oligarhice. În Moldova are loc un „concurs al frumuseţii” pentru cel mai bun candidat. În acelaşi timp, neîncrederea populaţiei în elita politică locală însumează peste 90%, iar nouă din 10 persoane consideră că ţara se mişcă în direcţie greşită”, a declarat preşedintele Consiliului „Pentru Patrie”.

Expertul a menţionat că chiar şi partenerii din Uniunea Europeană şi SUA suspendă susţinerea autorităţilor Moldovei în volumul acordat de acestea pînă la „furtul secolului”. „Ele refuză să acopere puterea proeuropeană în Moldova, care a participat la furtul miliardului de euro din bugetul ţării. Aceasta este o sumă de bani colosală. Un miliard pentru ţară este o lovitură enormă”, a declarat Tuleanţev.

Alegerile preşedintelui sînt planificate pentru 30 octombrie. La data de astăzi Comisia Electorală Centrală a înregistrat 14 grupe de inițiativă pentru susţinerea candidaţilor, care pînă la 29 septembrie urmează să colecteze cel puţin 15 mii de semnături în peste o jumătate din unităţile administrativ-teritoriale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?