Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ponta: Rusia şi SUA au ajuns la o înţelegere în privinţa Moldovei

3 sep. 2016,, 01:35   Politică
12343 40

Foto: www.evz.ro

Rusia şi SUA au ajuns la o înţelegere în privinţa Moldovei, excluzând România. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat ex-premierul român Victor Ponta în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

"În Moldova, tocmai am aflat acum cîteva zile că s-a bătut palma, că de fapt anunţul ambasadorului american la Chişinău nu e aşa o scăpare diplomatică. Este un semn că s-a bătut palma legat de Moldova, în sensul că noi nu prea sîntem pe acolo, să ne vedem de treaba noastră că suntem mici. Cei mari au luat o decizie legată de Moldova, cea enunţată de ambasadorul american", a spus Ponta.

El consideră că, în afară de Rusia, România trebuie să aibă relaţii foarte strînse cu celelalte ţări din regiune, precum şi să menţină un dialog activ cu SUA referitor la situaţia din regiune.

"În afară de Rusia, cu toţi ceilalţi trebuie să avem relaţii foarte strînse. Eu cred că Rusia rămîne în continuare şi va rămîne mult timp încolo un adversar strategic al României", a încheit fostul premier român.


Recent, Ambasadorul SUA în Moldova, James D. Pettit, s-a pronunţat pentru independenţa Moldovei, menţionând că ideea unirii RM cu România este ireală şi nu va aduce vreun folos populaţiei Moldovei. Adepţii ideii de unire de la Chişinău şi Bucureşti au criticat declaraţiile diplomatului american, numindu-l un complice al lui Stalin, Molotov şi Ribbentrop

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?