X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

ME explică de ce au fost închise mai multe clase de-a X-a

2 sep. 2016,, 10:39   Societate
2923 0

ME explică de ce au fost închise mai multe clase de-a X-a
Foto : noi.md

Ministerul Educației vine cu unele precizări după ce liderul socialiștilor, Igor Dodon, a acuzat instituția că în mai multe licee din capitală nu au fost formate clasele a X-a, transmite NOI.md.


Potrivit Ministerului Educației, din cele 85 de instituții publice care au desfășurat admiterea pentru anul de studii 2016-2017, doar 9 instituții de învățămînt din Chișinău nu au întrunit condițiile regulamentare de formare a claselor de liceu. Aceste instituții nu au elevi suficienți pentru completarea regulamentară a claselor a X-a de liceu (pe data de 22.08.2016 și 30.08.2016) iar din acest motiv elevii au fost delegați la studii în alte licee cu locuri disponibile.

Cele nouă instituții de învățămînt sînt: LT „Rambam”, LT „N. Levițki”, LT „M. Koțiubinski”, LT „Titu Maiorescu”, LT „Mircea cel Bătrân”, LT „Matei Basarab”, LT cu profil sportiv „Gloria”, LT „Ștefan cel Mare”, LT „B.Z. Herțli”.

Pornind de la acest considerent, Ministerul Educației susține că, în comun cu Direcția generală educație, tineret și sport Chișinău, va examina situația de la aceste instituții de învățămînt și va aplica o abordare individuală, ținînd cont de contextul particular al fiecărei instituții.

- Pînă la aprobarea listelor de școlarizare (10 septembrie) se va permite înmatricularea în clasa a X-a de liceu pe locurile disponibile.

Ministerul Educației precizează că a facilitat accesul elevilor la educație, oferind șansa de încadrare în învățămîntul liceal tuturor elevilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?