Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dosarul Platon: imagini din sala de judecată //Camera ascunsă

1 sep. 2016,, 15:39   Societate
8461 1
Дело Платона: Эксклюзивные кадры из зала суда//Скрытая камера
Foto: ria.ru

Şedinţa de judecată în dosarul Platon a fost filmată cu o cameră ascunsă.


În imagini se vede cum omul de afaceri cere să i se ofere o sticlă de apă şi să i se permită să meargă la WC, însă judecătoarea îi ignoră solicitările.

De asemenea, este surprins momentul în care este respinsă cererea de recuzare a judecătorului, replica lui Platon fiind „Ruşine acestei justiţii!”.

Precizăm că Veaceslav Platon va sta în arest încă 30 de zile. Decizia a fost luată de către magistraţii de la Judecătoria Buiucani, care au admis cererea procurorilor.

Tot astăzi, în timp ce Platon a fost scos pe culoarele Judecătoriei, acesta a strigat că magistraţii sînt controlaţi de Plahotniuc. Omul de afaceri a mai declarat că nu are parte de un proces, ci de o judecată strîmbă.

Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt care a prejudiciat Banca de Economii cu peste 800 de milioane de lei. Procurorii mai spun că banii obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.

El a respins acuzaţiile şi a declarat că dosarul a fost fabricat la comanda oligarhului Plahotniuc.






0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?